Bank of America twijfelt aan impact PayPal's stablecoin PYUSD

PPieter 12 augustus 2023 18:27

Volgens de Bank of America zal de onlangs aangekondigde stablecoin, PYUSD, van PayPal op korte termijn waarschijnlijk niet veel adoptie zien. Daarnaast verwacht de bank dat het geen versnelde duidelijkheid in de regelgeving teweeg zal brengen.

Beperkte impact van PayPal's PYUSD

De bekende online betaaldienst PayPal heeft onlangs zijn eigen stablecoin, PYUSD, aangekondigd. Echter, een onderzoeksrapport van de Bank of America - één van de grootste banken in de Verenigde Staten - stelt dat de adoptie van deze nieuwe munt waarschijnlijk niet significant zal zijn op de korte termijn. De bank verwacht ook niet dat de lancering van PYUSD tot versnelde duidelijkheid in de regelgeving zal leiden, alhoewel het wel kan bijdragen aan efficiëntere betalingen en een verbeterde klantervaring.

Sterke concurrentie voor PayPal's stablecoin

Crypto analisten Alkesh Shah en Andrew Moss menen dat PayPal's stablecoin, een cryptocurrency gekoppeld aan een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar, in de toekomst veel concurrentie tegemoet kan zien. Met name de opkomst van central bank digital currencies (CBDC's) kan de digitale munt van het Amerikaanse online betalingsbedrijf extra tegengas geven. Bovendien bieden veel cryptobeurzen tegenwoordig rente aan voor het deponeren van stablecoins op hun platforms, wat de concurrentie verder kan opvoeren.

De Bank of America voorspelt dat de uitgifte van PayPal's PYUSD stablecoin niet zal leiden tot 'versnelde duidelijkheid van de regelgeving'. De reden hiervoor is dat de stablecoin het systeemrisico voor traditionele markten niet verandert. Echter, de bank waarschuwt wel dat er regelgevende hindernissen kunnen ontstaan als niet-banken uiteindelijk worden verboden om stablecoins uit te geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.