ARK Invest's Bitcoin-investering levert 12.000% rendement op: Terugblik op acht jaar

TTijmen 14 september 2023 18:42

Het is acht jaar geleden dat ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, voor het eerst bitcoin kocht. Sindsdien heeft hun investering een rendement van ongeveer 12.000% opgeleverd. ARK Invest blijft geloven in de toekomst van Bitcoin, ondanks de ups en downs in het cryptocurrency-landschap.

De gedurfde eerste stap van ARK Invest

Het is deze week precies acht jaar geleden dat ARK Invest onder leiding van Cathie Wood als pionier de sprong waagde om in Bitcoin te investeren. Destijds kostte een bitcoin slechts 200 tot 300 dollar en was er weinig acceptatie of bekendheid in het financiële landschap. Dit onderstreept de visionaire en gedurfde stap van ARK Invest en Cathie Wood.

Bitcoin: Zo groot als het internet?

In een tijd waarin de wereld nog twijfelde aan de toekomst van Bitcoin, hadden Cathie Wood en ARK Invest het geloof dat Bitcoin net zo invloedrijk kon worden als het internet. Net zoals het internet in zijn vroege jaren ook veel twijfels en scepticisme moest overwinnen, wordt Bitcoin nog steeds uitgedaagd om zijn potentieel te bewijzen. Echter, sinds de eerste investering van ARK Invest, heeft Bitcoin gigantische stappen gemaakt.

Onwankelbaar geloof in de Bitcoin-toekomst

Het is indrukwekkend dat ARK Invest en Cathie Wood acht jaar na hun eerste investering nog steeds een onwankelbaar geloof in Bitcoin hebben. Ze doen voorspellingen over een toekomstige Bitcoin-waarde van 1 miljoen dollar rond 2030. Hoewel dit nog ver weg lijkt, getuigt het van bijzonder vertrouwen in Bitcoin door een investeringsmaatschappij zoals ARK Invest.

Cathie Wood toonde haar inzicht in de potentie van Bitcoin meer dan negen jaar geleden, toen ze voorspelde dat Bitcoin 'viral' zou kunnen gaan. Haar voorspelling is inmiddels werkelijkheid geworden, wat aantoont dat ze echt een neus heeft voor deze baanbrekende technologie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.