Ark Invest dumpt 248.000 aandelen van Coinbase ondanks sterke prestaties

PPieter 18 juli 2023 17:02

Investeringsmaatschappij Ark Invest heeft recentelijk 248.838 aandelen van cryptocurrency-uitwisseling Coinbase verkocht, ondanks de sterke prestaties van het aandeel. Deze verkoop is de derde in korte tijd door Ark, terwijl de waarde van Coinbase blijft stijgen.

Aandelenverkoop door Ark fondsen

Verschillende fondsen beheerd door Ark Invest, waaronder de Ark Innovation ETF (ARKK), Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) en Ark Fintech Innovation ETF (ARKF), hebben flink wat aandelen van Coinbase van de hand gedaan. Zo verkocht ARKK 127.266 aandelen, ARKW stootte 44.784 aandelen af en ARKF deed 76.788 aandelen van de hand. Dit benadrukt de recente trend van Ark om zijn Coinbase-bezit te verminderen, ondanks de sterke prestaties van het aandeel.

De totale waarde van de door Ark Invest verkochte aandelen bedroeg een aanzienlijke $26,3 miljoen, gebaseerd op de slotkoers van $105,5 op maandag. Dit geeft aan dat de verkoop een grote impact had op de portefeuille van het investeringsbedrijf.

Cathie Wood, de oprichter van Ark Invest, heeft aangegeven dat de recente verkoop van Coinbase-aandelen simpelweg een geval van winst nemen is. Het vrijgekomen kapitaal wordt vervolgens gealloceerd naar andere beleggingsfondsen binnen de organisatie.

Invloed van Ripple-uitspraak op COIN

De recente gerechtelijke uitspraak in de VS dat Ripple (XRP) geen effect is, heeft een positieve impact gehad op de prijs van het aandeel COIN. Dit is gunstig voor Coinbase, omdat het bedrijf betrokken is bij een vergelijkbare rechtszaak met de Securities & Exchange Commission over het verkopen van tokens als effecten.

Ark Invest blijft zware speler

Hoewel Ark Invest aanzienlijke hoeveelheden Coinbase-aandelen heeft verkocht, blijft het bedrijf een belangrijke speler in het aandeel. Met een belang van meer dan 6%, blijft Ark de op één na grootste eigenaar van Coinbase-aandelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.