Analyst Dave the Wave: Bitcoin gereed voor een langdurige stierenmarkt

PPieter 29 september 2023 16:02

Volgens de bekende analist Dave the Wave is Bitcoin na meer dan een jaar in de 'koopzone' klaar voor een langdurige bullmarkt. Zijn voorspellingen zijn gebaseerd op het Logarithmic Growth Curve (LGC) model en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator.

Voorspelling van een langdurige bullmarkt

Dave the Wave, een bekende pseudonieme analist, is van mening dat Bitcoin na meer dan een jaar in de zogenaamde 'koopzone' klaar is voor een langdurige stierenmarkt. Hij trekt een vergelijking met het jaar 2019, toen Bitcoin een soort nep-uitbraak kende. Volgens de analist gebeurde dit omdat Bitcoin destijds slechts enkele maanden in de koopzone was.

Ondersteunend bewijs van LGC-model en MACD

Afgaande op het Logarithmic Growth Curve (LGC) model en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator, lijkt Dave the Wave redelijk zeker van zijn voorspellingen voor Bitcoin. Hij stelt dat de huidige situatie anders is dan in 2019. Zelfs als de koersen op de korte termijn iets zouden dalen, wijst de wekelijkse MACD erop dat we ons nog steeds in de koopzone bevinden. Dit kan duiden op een aankomende bullish omkering.

Volgens Dave the Wave presteert zijn model, dat gebaseerd is op het LGC-model, al sinds 2018 verrassend goed. Het model heeft met succes de koers van Bitcoin voorspeld en de optimale koopmomenten aangegeven. De analist verwacht dat Bitcoin in 2024 een stierenmarkt zal ingaan. Op dit moment is er echter nog geen sprake van die stierenmarkt, aangezien Bitcoin momenteel rond de 26.960 dollar koerst, ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar in november 2021.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.