Analisten voorspellen explosieve stijging voor Bitcoin

PPieter 13 november 2023 07:02

De Bitcoin koers staat op het hoogste punt sinds mei 2022 en volgens analisten van Trading.biz is er nog steeds ruimte voor een verdere stijging. De stijging zou zelfs tot in volgend jaar kunnen duren.

Positief sentiment rond Bitcoin

Met een stijging van ruim 130% sinds mei 2022, is het sentiment rondom Bitcoin positiever dan ooit. De koers bereikt momenteel nieuwe hoogten, wat investeerders en marktvolgers optimistisch maakt over de toekomst van de cryptocurrency.

Verdere stijging mogelijk

Analyst Cory Mitchell van Trading.biz voorspelt een verdere stijging van de Bitcoin koers tot 69.000 dollar. Dit zou betekenen dat de koers nog eens 77% zou kunnen stijgen vanaf het huidige niveau. Mitchell benadrukt dat zodra de Bitcoin-trend versnelt, de koers vaak explosief kan stijgen.

Volgens historische gegevens gebeuren de grootste koersstijgingen vaak 18 maanden na het bereiken van de bodem. Dit suggereert een mogelijke 'hockeystick'-stijging halverwege 2024, aangezien de meest recente bodem eind 2022 was toen de cryptocurrency-beurs FTX failliet ging.

Spot-ETF's mogelijk game-changer

De mogelijke goedkeuring van spot-ETF's voor Bitcoin houdt de markt momenteel in zijn greep. Hoewel de goedkeuring van deze beursfondsen nog niet bevestigd is, geloven veel analisten dat de kansen op goedkeuring steeds groter worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.