Analisten voorspellen Bitcoin waarde van 30.000 dollar in oktober

TTijmen 27 september 2023 16:23

Volgens de bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe zou de koers van Bitcoin in oktober kunnen stijgen tot 30.000 dollar. Ondanks de sterke dollar ziet het momentum voor de digitale munteenheid er veelbelovend uit.

Voorspelling van Bitcoin stijging

Michaël van de Poppe, een gerenommeerd Nederlands analist, heeft onlangs op Twitter aangekondigd dat hij verwacht dat de Bitcoin koers in oktober zal stijgen tot 30.000 dollar, mits de Bitcoin de 26.500 dollar bereikt. Deze voorspelling komt op een moment waarop Bitcoin al is gestegen tot 26.800 dollar, wat aantoont dat het een realistisch doel is voor de nabije toekomst.

Bitcoin stijgt met 2 procent

De recente 2 procent stijging van de Bitcoin koers heeft veel marktvolgers niet verrast. Twitter-gebruiker @52skew heeft bijvoorbeeld opgemerkt dat er weinig weerstand is voor Bitcoin boven de huidige koersniveaus, wat een aanzienlijke koersexplosie zou kunnen veroorzaken. Dit toont aan dat Bitcoin onder bepaalde omstandigheden voorspelbaar kan zijn, mits men over de juiste informatie beschikt.

On-chain analisten van Material Indicators hebben opgemerkt dat er een toename is in de activiteit bij een specifieke groep whales, of grote Bitcoin investeerders. Deze whales plaatsen orders van 100.000 tot 1 miljoen dollar, wat een belangrijke invloed kan hebben op de Bitcoin koers. Dit kan een indicator zijn voor verder opwaarts momentum voor Bitcoin.

Bitcoin behoudt positief momentum

Ondanks de onzekerheid over de sterke dollar, is Bitcoin erin geslaagd om op een positieve trend te blijven. Normaal gesproken zou Bitcoin moeten profiteren van een zwakke Amerikaanse dollar, maar dat is nu niet het geval. Het feit dat Bitcoin nog steeds sterk presteert, ondanks een sterke dollar, toont aan dat de bulls een sterke greep op de markt hebben.

Als je geïnteresseerd bent in het betreden van de wereld van cryptocurrency, hebben we goed nieuws! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.