Analisten voorspellen Bitcoin koers van 180.000 dollar binnen vier jaar

PPieter 12 februari 2024 07:02

De Bitcoin koers is de afgelopen week flink gestegen en analisten geloven in een toekomstige koers van 180.000 dollar. De lancering van de Spot Bitcoin ETFs lijkt succesvoller dan aanvankelijk gedacht.

Aanzienlijke stijging van Bitcoin koers

De afgelopen week zag een indrukwekkende stijging van de Bitcoin koers met 12,32 procent, waardoor de waarde nu op 48.159 dollar ligt. Dit illustreert het toenemende vertrouwen in de cryptocurrency, waarbij investeerders en handelaren de munt blijven steunen ondanks de volatiliteit van de markt.

Succesvolle lancering Spot Bitcoin ETFs

In tegenstelling tot de initiële perceptie, trekken analisten nu de conclusie dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een succes is geweest. Dit is een belangrijk keerpunt, aangezien ETFs een bredere toegang tot Bitcoin voor investeerders mogelijk maken, wat een positieve invloed kan hebben op de prijs van de cryptocurrency.

Gedurfde voorspelling van Bitcoin koers

Volgens de gerenommeerde analist Pentoshi kan de Bitcoin koers tegen het einde van 2025 zelfs stijgen tot 180.000 dollar. Hoewel dit een gedurfde voorspelling is, is het een indicatie van het groeiende optimisme rondom de toekomst van Bitcoin en de bredere cryptocurrency markt.

Een andere belangrijke factor die mogelijk bijdraagt aan de opwaartse koerstrend van Bitcoin is de komende halving. Tijdens een halving wordt de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins gehalveerd, wat vaak tot gevolg heeft dat de prijs van de munt stijgt. Dit kan dus een extra stimulans zijn voor een verhoogde Bitcoin koers in de nabije toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.