Analisten over Bitcoin: Cruciaal niveau van $29.000 moet behouden blijven

PPieter 4 augustus 2023 18:08

De koers van Bitcoin schommelt momenteel net boven de $29.000. Verschillende analisten delen hun visie op de huidige situatie en de toekomst van de grootste cryptocurrency ter wereld. De algemene conclusie: het cruciale niveau van $29.000 moet behouden blijven.

Belang van $29.000 volgens analisten

De koers van Bitcoin heeft de afgelopen week een grote schommeling doorgemaakt en staat nu net boven de $29.000. Verschillende analisten hebben hun gedachten over de huidige situatie en mogelijke toekomstscenario's gedeeld. De meningen lopen uiteen, maar er heerst een algemene consensus dat een cruciaal prijsniveau van $29.000 behouden moet blijven om een verdere daling te voorkomen.

Handelaar DonAlt is niet bepaald optimistisch over de toekomst van de Bitcoin koers. Hij heeft zijn zorgen geuit over het feit dat Bitcoin er niet in slaagt om een belangrijk weerstandsniveau van $32.000 te overwinnen. Ondanks zijn bearish houding, heeft hij nog geen shortpositie geopend. Hij maakt duidelijk dat zijn mening gebaseerd is op huidige markt indicatoren en niet op speculatief giswerk.

Bitcoin's worstelen met weerstandsniveau van $32.000

DonAlt ziet de onvermogen van Bitcoin om boven een belangrijk weerstandsniveau van $32.000 te stijgen als een negatief signaal. Hij vergelijkt de huidige situatie met de aandelenmarkt, waar aandelen zoals de S&P, de Nasdaq, de DAX, en de CAC 40 recentelijk een all-time high hebben bereikt. In tegenstelling tot deze markten, lijkt Bitcoin te worstelen om een vergelijkbare groei te realiseren.

Michaël van de Poppe over belang van $29.000

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe benadrukt ook het belang van het $29.000 niveau voor Bitcoin. Hij stelt dat er een kans bestaat dat de koers eerst zal dalen naar $27.000, om daarna weer te stijgen. Dit biedt een interessant perspectief op de mogelijke prijsbewegingen en het belang van het behouden van dit cruciale niveau.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.