Analist voorspelt een mogelijke rendementsstijging van 17x voor Ethereum

PPieter 8 maart 2024 07:02

Brian Russ, directeur van de BMO Financial Group, heeft recentelijk zijn analyse gedeeld waarin hij uitlegt waarom Ethereum een potentieel rendement van 17x zou kunnen opleveren. Volgens zijn waarderingsmodellen is Ethereum zowel ondergewaardeerd als overgewaardeerd, afhankelijk van het model dat wordt toegepast.

Brian Russ en zijn Ethereum-analyse

Tijdens een recente conferentie heeft Brian Russ, directeur van de BMO Financial Group, een uiteenzetting gegeven over waarom hij denkt dat Ethereum een potentiële rendementsstijging van 17 keer zou kunnen opleveren. Russ presenteerde zijn waarderingsmodel, dat onderverdeeld is in vier submodellen. Dit model wordt gebruikt om bedrijven, blockchains en tokens te waarderen, en is ook toegepast op Ethereum.

Volgens Russ is Ethereum momenteel ondergewaardeerd. Hij baseert dit op het Discounted Cash Flow (DCF) model, waarbij de waarde van een blockchain wordt bepaald door de som van alle winsten die deze in de toekomst zal genereren. Met een conservatief groeipercentage van 33% per jaar voor de groei van Ethereum-wallets, concludeert Russ dat Ethereum ondergewaardeerd is met ongeveer 15%.

44% onderwaardering volgens Metcalfe's wet

In zijn vierde model, waarbij de wet van Metcalfe wordt toegepast, stelt Russ dat Ethereum zelfs 44% ondergewaardeerd is. Deze wet suggereert dat de waarde van een netwerk evenredig is aan het kwadraat van het aantal aangesloten gebruikers. Door het analyseren van gegevens van Etherscan en het kwadrateren van het aantal maandelijks actieve Ethereum-gebruikers, komt Russ tot een geschatte waardering van $225 miljard voor de Ethereum-blockchain.

Waardering van Ethereum: een kwestie van perspectief

Ondanks de conclusie dat Ethereum ondergewaardeerd is volgens enkele modellen, concludeert Russ ook dat Ethereum overgewaardeerd is volgens andere modellen. Door een gewogen gemiddelde te nemen van de verschillende uitkomsten van de vier modellen, komt Russ uit op een impliciete waarde van $345 miljard of $2.875 per Ether. Volgens dit gemiddelde zou de Ethereum-blockchain plus of min 15% van de huidige waarde waard zijn.

Ondanks de tegenstrijdige waarderingen, beweert Russ dat een rendement van 17x nog steeds mogelijk is. Door te wijzen op de jaarlijkse groei van 33% van de Ethereum-wallets en winsten, stelt hij dat $1.000,- die vandaag in ether wordt geïnvesteerd, in 2033 $17.319 waard zou kunnen zijn. Dit is een rendement dat veel crypto-investeerders aantrekkelijk zullen vinden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.