Analist voorspelt 70% kans op goedkeuring van Spot Bitcoin ETF

PPieter 5 oktober 2023 10:59

Experten in de cryptocurrency-industrie zijn optimistisch over de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC). Macro-analist Alex Krüger schat de kans op goedkeuring zelfs op 70 procent.

Toename vertrouwen in goedkeuring Spot Bitcoin ETF

De Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), is steeds meer geneigd om een spot-based Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) goed te keuren, volgens experts in de industrie. De recente goedkeuring van de eerste Amerikaanse Ethereum Futures ETF's heeft hun vertrouwen in de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETF versterkt.

Alex Krüger's voorspelling

Macro-analist Alex Krüger schat de kans op goedkeuring voor een Spot Bitcoin ETF op een solide 70 procent. Hij voorspelt zelfs dat de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF al in januari gelanceerd zou kunnen worden.

Hoewel Krüger een lancering van de Spot Bitcoin ETF voorspelt, verwacht hij dat de komst ervan een daling in de markt zal teweegbrengen. Momenteel zijn er alleen nog maar Futures ETFs beschikbaar, omdat de SEC nog steeds bezorgd is over de volatiliteit en mogelijke manipulatie in de markt.

Ook Nate Geraci gelooft in Spot Bitcoin ETF

Naast Krüger zijn er ook andere stemmen in de industrie die optimistisch zijn over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. Nate Geraci, de president van ETF Store, verwacht bijvoorbeeld dat we in de nabije toekomst een Spot Bitcoin ETF op de markt zullen zien.

Ondanks deze veelbelovende voorspellingen blijft het belangrijk om geduldig te blijven en niet te vroeg te juichen. Het goedkeuringsproces kan onvoorspelbaar zijn en het is altijd verstandig om te wachten op officiële aankondigingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.