Amerikaanse presidentsverkiezingen: de invloed van Bitcoin en andere cryptocurrencies

PPieter 6 augustus 2023 14:52

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar hebben grote gevolgen voor de crypto industrie. Hoe verschillende kandidaten tegenover Bitcoin en andere cryptocurrencies staan, kan de toekomst van deze sector bepalen. Laten we eens kijken naar de standpunten van Joe Biden, Donald Trump, Robert F. Kennedy, Ron DeSantis en Francis Suarez.

Joe Biden en cryptocurrency

Onder het leiderschap van de huidige Amerikaanse president Joe Biden heeft de crypto industrie het moeilijk gehad. De sector heeft in het afgelopen jaar veel klappen gekregen, mede door strenge reguleringen van de Amerikaanse financiële toezichthouders. Ondanks deze negatieve impact, heeft Biden onlangs een opmerkelijk sociaal mediabericht gedeeld dat de aandacht trok van bitcoin enthousiastelingen. De invloed van Biden op de crypto industrie blijft dus onduidelijk.

Donald Trump's standpunt over Bitcoin

Een mogelijke terugkeer naar het Witte Huis kan van Donald Trump komen, die plant om de strijd aan te gaan met Biden. Trump's kijk op cryptocurrencies is echter niet positief. Hij heeft herhaaldelijk zijn afkeer van Bitcoin en de crypto industrie uitgedrukt, waarbij hij de nadruk legt op het belang van de dollar als wereldvaluta. Een overwinning van Trump zou mogelijk niet gunstig zijn voor de ontwikkeling van de crypto industrie.

Robert F. Kennedy's pro-crypto plannen

Terwijl de media zich focussen op een mogelijke Biden vs Trump strijd, is Robert F. Kennedy een van de leiders in de polls. Kennedy, een uitgesproken voorstander van crypto, heeft beloofd om meerdere pro-crypto wetten in te voeren als hij aan de macht komt. Hij heeft zelfs plannen om de Amerikaanse dollar gedeeltelijk te dekken met Bitcoin. Kennedy's overwinning zou met gejuich ontvangen worden door de crypto industrie.

Onder de Republikeinse kandidaten zijn er twee die hun steun hebben uitgesproken voor Bitcoin: Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, en Francis Suarez, de burgemeester van Miami. Suarez wordt zelfs al enige tijd in Bitcoin betaald. Hoewel beide kandidaten momenteel niet sterk genoeg zijn in de polls, blijven hun standpunten over Bitcoin relevant voor de toekomst van de crypto industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.