Amerikaanse overheid legt boete op aan Crypto Hollywood serie 'Stoner Cats'

TTijmen 14 september 2023 08:47

De populaire crypto serie ‘Stoner Cats’, geproduceerd door Stoner Cats 2 LLC (SC2), is aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De crypto waakhond beweert dat het bedrijf een ongeregistreerde verkoop van crypto 'effecten' heeft uitgevoerd. Als gevolg hiervan is de productie van de serie gestopt en moet het bedrijf een boete van $1 miljoen betalen.

Juridische problemen voor 'Stoner Cats'

‘Stoner Cats' is een bekende serie in de cryptowereld, met grote namen zoals Mila Kunis in de hoofdrol. De serie, die gaat over katten die cannabis beginnen te consumeren, heeft echter te maken gekregen met juridische problemen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het bedrijf achter de serie, Stoner Cats 2 LLC (SC2), aangeklaagd wegens de ongeregistreerde verkoop van crypto 'effecten'.

NFT-verkoop leidt tot stakingsbevel

Om de productie van de serie te financieren, besloot SC2 Non-Fungible Tokens (NFT's) van de show te verkopen. Deze verkoop trok flink wat aandacht en genereerde aanzienlijke inkomsten. Echter, de SEC was van mening dat deze NFT-verkoop geregistreerd had moeten zijn, wat niet het geval was. Hierdoor werd het bedrijf gedwongen om de verkoop van de tokens te stoppen.

SC2 moet zware boete betalen

Als gevolg van de aanklacht door de SEC moet SC2 de productie van 'Stoner Cats' stopzetten en een boete van $1 miljoen betalen. Dit is opvallend, omdat het pas de tweede keer is dat de SEC een NFT-verkoper aanklaagt wegens het niet registreren van de verkoop.

Het fenomeen van niet-geregistreerde crypto verkoop is geen nieuw concept. In het verleden zijn er meerdere crypto exchanges, waaronder Binance en Coinbase, aangeklaagd voor vergelijkbare praktijken. Deze situaties hebben vaak een aanzienlijke impact gehad op de crypto markt, wat de ernst van deze kwesties benadrukt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.