Amerikaanse bankreuzen CitiGroup en JPMorgan verleggen focus naar crypto technologie

PPieter 19 september 2023 20:42

CitiGroup en JPMorgan, twee vooraanstaande Amerikaanse banken, tonen steeds meer interesse in het gebruik van blockchain-technologie. Beiden onderzoeken de mogelijkheden om deze technologie te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen en andere financiële diensten.

Belangstelling van banken voor blockchain

De Amerikaanse bankgiganten CitiGroup en JPMorgan hebben hun interesse in blockchain-technologie onderstreept, de technologie achter digitale valuta zoals Bitcoin. De banken onderzoeken momenteel de mogelijkheden van blockchain om veilige, snelle en efficiënte transacties mogelijk te maken zonder tussenpersonen. Deze ontwikkeling toont de groeiende interesse van traditionele financiële instellingen in de mogelijkheden die blockchain en cryptocurrencies bieden.

Introductie Citi Token Services

CitiGroup werkt aan het lanceren van een blockchain om grensoverschrijdende betalingen van zakelijke klanten te stroomlijnen. Het nieuw ontwikkelde initiatief, Citi Token Services, biedt haar klanten de mogelijkheid om 24 uur per dag toegang te hebben tot hun digitale activa en faciliteert geautomatiseerde handelsfinanciering. Met deze service wil Citigroup de weg vrijmaken voor institutionele klanten die real-time transacties en altijd beschikbare financiële diensten willen gebruiken.

JPMorgan, één van 's werelds grootste banken, toont ook interesse in blockchain-technologie. Naast het uitgeven van zijn eigen JPM Coin, overweegt de bank nu om digitale depositokaarten uit te geven. Deze zouden op een vergelijkbare manier kunnen werken als huidige betaalkaarten, maar dan volledig digitaal. Ondanks enige onduidelijkheid over de houding van de bank ten opzichte van crypto, heeft de grootste investeringsbank ter wereld recentelijk een samenwerking aangegaan met zes Indiase banken.

De opkomst van blockchain in finance

De acties van CitiGroup en JPMorgan laten zien dat blockchain-technologie steeds meer terrein wint in de financiële wereld. Hoewel de technologie nog in ontwikkeling is, betekent dit dat we in de toekomst veel veranderingen kunnen verwachten in de manier waarop financiële transacties en diensten worden uitgevoerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.