Afname in creatie van nieuwe cryptocurrencies bereikt een driejarig dieptepunt

PPieter 9 november 2023 08:47

Het aantal nieuw gecreëerde cryptocurrencies heeft een dieptepunt bereikt, het laagste niveau in drie jaar, ondanks de bullish markt en stijgende koersen. Dit kan wijzen op een aanhoudende bearmarkt en een gebrek aan liquiditeit in de markt.

Creatie van nieuwe cryptocurrencies daalt

Ondanks de huidige bullmarkt zien we dat het aantal nieuwe cryptocurrencies dat wordt gecreëerd op een dieptepunt is. Volgens een onderzoek uitgevoerd door on-chain analysebureau CertiK, is het aantal nieuwe coins dat wordt gecreëerd al 3 jaar niet zo laag als nu. Dit ondanks de toename van geld en interesse in de cryptomarkt. Het lijkt er dus op dat de hype rondom de creatie van nieuwe coins enigszins is afgenomen.

Volgens CertiK is de interesse in het uitgeven van nieuwe cryptocurrencies gedaald. Zelfs ondanks de stijgende trends in de koersen van cryptocurrencies, is er een neerwaartse trend waarneembaar in het aantal munten. Zo waren er begin dit jaar ruim 12.300 coins, terwijl dat aantal nu gedaald is naar 10.800. Verder zijn er dit jaar slechts 1.162 nieuwe cryptocurrencies gecreëerd, wat aanzienlijk minder is dan in de voorgaande jaren.

Crypto winter en liquiditeitscrisis

Volgens Rongui Gu, de medeoprichter van CertiK, kan de daling in het aantal nieuwe tokens een teken zijn dat we nog steeds in een bearmarkt zitten. Hij suggereert dat ontwikkelaars beter kunnen wachten met het introduceren van nieuwe tokens tot de markt verbetert. FundStrat-analist Sean Farell wijst op een algehele daling van de liquiditeit als oorzaak van het fenomeen. Volgens hem wil niemand een token introduceren als er een gebrek is aan risiconemers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.