Aankomend kruispunt in cryptowereld: Massale verlooptermijn Bitcoin en Ethereum opties

TTijmen 18 november 2023 14:32

De cryptomarkt bevindt zich op een kritiek moment: Opties voor Bitcoin en Ethereum ter waarde van $1,58 miljard staan op het punt te verlopen, wat significante invloed kan hebben op de prijsbewegingen van beide cryptocurrency's.

Verloop van Bitcoin en Ethereum opties

We bevinden ons aan de vooravond van een potentieel bepalend moment in de cryptomarkt. Er staan opties op het punt te verlopen voor zowel Bitcoin als Ethereum, met een gezamenlijke waarde van $1,58 miljard. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijzen van beide cryptocurrency's, wat investeerders alert houdt op mogelijke prijsschommelingen en volatiliteit.

'Max pain point' voor Bitcoin en Ethereum

In de handel in opties is er een term genaamd 'max pain point'. Dit is het prijsniveau waarbij de meeste opties waardeloos worden, wat resulteert in maximale verliezen voor houders van deze opties. Voor Bitcoin zit dit momenteel op een niveau van $36.000, terwijl het voor Ethereum op $1.900 ligt. Met de huidige prijzen die dicht bij deze niveaus liggen, zou er een verhoogde volatiliteit kunnen optreden naarmate de vervaldatum nadert.

Bitcoin moet $30.000 grens behouden

Volgens recente analyses van blockchain data bedrijf Glassnode, is het van cruciaal belang dat Bitcoin boven de $30.000 blijft. Dit niveau wordt gezien als een psychologische grens die, indien doorbroken, kan leiden tot verdere neerwaartse prijsbewegingen. Deze analyse is gebaseerd op grondige studie van de Bitcoin-marktdynamiek, met inbegrip van het bestuderen van de prijsniveaus waarop Bitcoin gewoonlijk op de blockchain van eigenaar wisselt.

Voor diegenen die overwegen om de cryptowereld te betreden, is er nu een spannende aanbieding. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve deal. Na aanmelding via de onderstaande knop krijgen lezers niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.